Chci prodat byt, jaké mám možnosti

Pokud chci v dnešní době prodat byt, musím zvážit v jaké jsem situaci a co od prodeje bytu očekávám, nebo proč chci byt prodat.

Majitel bytu si musí položit tyto otázky:

  • chci prodat byt nutně?
  • spěchám na prodej bytu?
  • mám se kam odstěhovat když prodám byt?
  • dlužím, nebo mi hrozí exekuce?
  • mám již exekuci, případně i nařízenou dražbu bytu?
  • je byt, který prodám družstevní? nebo v osobním vlastnictví?
  • mám čas byt prodat přes realitku, nebo potřebuji rychlý výkup bytu?

Nebudeme popisovat situaci, kdy má majitel dost času na prodej bytu, nemá žádné dluhy ani závazky po splatnosti a nemusí na prodej spěchat. V takové situaci je ideální využít služeb realitní kanceláře. Doporučujeme vybrat na základě referencí menší firmu, než velkou realitku známých jmen. Pokud se nedokážete rozhodnout, rádi vám doporučíme pár dobrých realitek se kterými i občas spolupracujeme při prodeji nebo pronájmu našich bytů.

Při výkupu bytů se setkáváme s nejčastější chybou a tou je, že majitelé si dlouho nechtějí připustit, že mají problém který musí řešit. Většinou se sice snaží byt prodat za pomocí realitky nebo jinak, ale protože nemají zkušenosti a čas běží, nastane situace kdy je prostě pozdě. Někdy je pozdě pouze získat vyšší částku z prodeje bytu, ale často je také pozdě na to vůbec byt prodat.

Dlužíte a stále vám dluhy rostou? Není nejvyšší čas byt prodat a ukončit trápení? Víte kolika lidem prodej bytu zachránil zdraví, manželství nebo partnerství? Trápíte se s dluhy, ale byt nechcete prodat, protože máte k bytu citové vazby, nebo nechcete problém přiznat rodině apod. Zamyslete se nad těmito pár řádky. V dalším pokračování článku vám příště odpovíme na výše uvedené otázky a zkusíme tuto problematiku více rozepsat.

Autor.

Výkup bytů - chci prodat byt

vyplňte nezávazně tento formulář s informacemi jaký byt chcete prodat a obratem se vám ozveme, nebo případně volejte tel.: 774 680 035

Aktuality

Chci prodat byt, jaké mám možnosti

Pokud chci v dnešní době prodat byt, musím zvážit v jaké jsem situaci a co od prodeje bytu očekávám, nebo proč chci byt prodat. Majitel bytu si musí položit tyto otázky: chci prodat byt nutně? spěchám na prodej bytu? mám se kam odstěhovat když prodám byt? dlužím, nebo mi hrozí exekuce? mám...
Celý článek